Beszamelowe puree z bakłażana z Grecji

Beszamelowe puree z bakłażana z Grecji

Beszamelowe puree z bakłażana z Grecji

To kremowe bo beszamelowe puree z bakłażana było moim faworytem/smakołykiem podczas ostatniej wizyty w Grecji.Zajadałam się nim wyjadając dosłownie palcem :)W Grecji zresztą wiele małych potraw zwanych mezze jada się palcami.Gdzie tak bardzo smakuje na przykład chrupiąca skórka żytniego chleba maczana w najlepszej oliwie z oliwek??? Puree ma konsystencję gęstego sosu i podaje się na nim wszystko co z morza czyli ośmiornice z grilla czy kalmary albo mątwę.Również białe ryby podawane są na tym pysznym bakłażano... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Autor

Samira.nlSamira.nl

Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, puree, ryby, frytki, grill, zupa pomidorowa, dipy, chleb, ryba, ser, sos beszamelowy, sos pomidorowy, mak, makaron tagliatelle, wołowina, tosty, makarony, makaron, tagliatelle, ryba po grecku, dania z grilla, makaron z patelni, dania z makaronem, dania na gorąco, tosty z serem, makaron z serem, drugie danie, sos do makaronu, ser biały, owoce morza

Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.