Polędwica z dorsza w panierce pieczona w piekarniku z purre z ziemniaków i surówka

Polędwica z dorsza w panierce pieczona w piekarniku z purre z ziemniaków i surówka

Polędwica z dorsza w panierce pieczona w piekarniku z purre z ziemniaków i surówka

Składniki : Ryba: - 4 polędwice z dorsza - 1 jajko - 5 łyżek zmielonych płatków owsianych - sok z cytryny do skropienia Purre : - ziemniaki - pasta z kurkumy  Przepis tutaj - oliwa z oliwek Surowka : - 2 duże marchewki - 1 korzeń pietruszki - 1 jabłko - 1 mała cebula - 1/4 główki kapusty włoskiej - 1/2 selera - 2 łodygi selera naciowego - 1 pomidor - olej lniany tłoczny na zimno - opcjonalnie sol i pieprz czarny Przygotowanie : Dorsza płuczemy, skrapiamy cytryną, opcjonalnie solimy i wkładamy na 1h do lodówki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.