Pieczone pierogi z plantanami i brokułami

Pieczone pierogi z plantanami i brokułami

Pieczone pierogi z plantanami i brokułami

Przepis na : obiad

Składniki na ciasto : - 6 szklanek mąki zytniej pełnoziarnistej  - 150 ml gorącej wody  - 6 łyżeczek masła  Składniki na farsz : - 1 plantan zielony  - brokuły  - 2 jajka  - 4 ząbki czosnku  - 2 czerwone cebule  - 1/2 szklanki kaszy bulgur drobnoziarnistej  - 1 łyżka masła - 1 łyżka czarnuszki  - 1 łyżka kolendry  (całej ) - 1 szklanka wody  - opcjonalne łyżeczka soli himalajskiej Przygotowanie : Mąkę przesiewamy do miski przez sitko.  Dodajemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.