Jesienna Zupa z fasolki mung, dyni i czarnej soczewicy

Jesienna Zupa z fasolki mung, dyni i czarnej soczewicy

Jesienna Zupa z fasolki mung, dyni i czarnej soczewicy

Przepis na : obiad

Fasola Mung zawiera   białko,witaminy B 1,  B 2,  B 5,  B 6,  B 9  (kwas foliowy), K, E, C i A oraz wiele pierwiastków takich jak: magnez, mangan, selen, wapń, fosfor, żelazo, miedź, potas i cynk. Więcej jej temat możecie poczytać  tu Czarna cieciorka zawiera - fosfor, potas, cynk, witaminę B9, żelazo, magnez, błonnik. Dynia zawiera -    A, B1, B2, C, PP, ponadto składniki mineralne, zwłaszcza fosfor, żelazo, wapń, potas i magnez oraz mnóstwo beta-karotenu, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.