Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Przepis na : obiad

Tak przygotowane pulpety kojarzą się z tradycyjnym, polskim obiadem, przygotowywanym przez nasze mamy czy babcie. Nie można odmówić im smaku, są naprawdę pyszne, bardzo delikatne a zarazem aromatyczne. Ja podałam je z surówką i ziemniakami, ale taki sos będzie pasował również do kasz. Pulpety: 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego duży pęczek koperku 250ml śmietanki 12% 1 łyżka mąki sól, pieprz 1. Mięso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, tarta, pulpety, koperek, mięso mielone, mięso, ziemniak, sosy, ziemniaki, bułki, surówka, jajko, papryka, drobiowe, pulpeciki, kasza, dania obiadowe, obiad, dania mięsne, tarta na słodko, sos do mielonego , sos do jajek, mięso na obiad, ziemniaki na obiad, sos mięsny

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.