Tak przygotowana kapusta świetnie zastępuję sałatkę w drugim daniu , dobrze także smakuje podana ze świeżym pieczywem.

Tak przygotowana kapusta świetnie zastępuję sałatkę w drugim daniu , dobrze także smakuje podana ze świeżym pieczywem.

Tak przygotowana kapusta świetnie zastępuję sałatkę w drugim daniu , dobrze także smakuje podana ze świeżym pieczywem.

Przepis na : obiad

Zasmażana biała kapusta ze śmietaną Składniki: 1/2 główki małej, młodej białej kapusty 2 młode marchewki 1/2 pęczka koperku 2 łyżki masła śmietankowego 250 ml śmietany 18% 1 łyżeczka octu sól , pieprz Przygotowanie: Warzywa umyć , osuszyć ( marchewki obrać). Kapustę poszatkować drobno , marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zalać warzywa wodą , gotować do miękkości około 30 min. Po tym  czasie zawartość garnka przelać na sitko. Koperek umyć , osuszyć posiekać drobno. Na patelni rozpuśc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczyptachili

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.