Krajanka piernikowa z marcepanem

Krajanka piernikowa z marcepanem

Krajanka piernikowa z marcepanem

Kolejny przepis Bajaderki , po paście migdałowej.  Krajanka, która jest dość słodka, ale zapewniam Was, że warto ją zrobić.  Poza marcepanem wyraźnie czuć w niej przyprawę do piernika, skórki pomarańczowe.  A alkoholowy lukier tylko dopełnia całość.  Ja musiałam moją krajankę potrzymać w lodówce, aby masa marcepanowa dobrze stężała. Składniki: Ciasto: 3 1/3 szklanki maki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika szczypta soli 1/2 szklanki miodu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kabamaiga

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, orzechy, lukier , pasta, pasty, likier, piernik, piernik ze skórką pomarańczowa, sok cytrynowy, mak, słodkie, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z makiem, ciasto z orzechami, ciasto cytrynowe, ciasto mleko w proszku, mleko w proszku

Inne przepisy z Sto kolorów kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.