Zupa ziemniaczana z jajkiem - Caldo de papas

Zupa ziemniaczana z jajkiem - Caldo de papas

Zupa ziemniaczana z jajkiem - Caldo de papas

W ramach letniej ramówki telewizyjnej obejrzałam  147 odcinek Kulinarnych Podróży Roberta Makłowicza z hiszpańskiej Teneryfy. Zupa ziemniaczana, którą gotował, wyglądała pysznie , a ponieważ wszystkie składniki były akurat w domu, nie pozostało mi nic innego, jak przepis wypróbować. Warto było, bo zupa wyszła świetna.składniki3 duże ziemniaki1 l wody1 pomidor100 g kiełbasy chorizo2 jajkapęczek kolendrysos:pęczek pietruszki1 łyżeczka ostrej papryki w proszkuszczypta morskiej, gruboziarnistej soliszczyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.