pierś z kurczaka nadziewana prosciutto i ricottą

pierś z kurczaka nadziewana prosciutto i ricottą

pierś z kurczaka nadziewana prosciutto i ricottą

Przepis spisany z jednego z programów Gennaro Contaldo. W oryginale ricotta i mozarella są z bawolego mleka – równie dobrze sprawdza się wersja kozia… Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu, dające wyborny smak. Składniki: filet z kurczaka – po jednej piersi na dorosłą osobę prosciutto crudo ricotta parmezan wędzona mozarella tymianek sól pieprz oliwa z oliwek czosnek chili białe wino – to, które będzie podane do stołu bulion z kurczaka Filety z kurczaka – najlepiej ze skórą –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

rafanti

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, piersi, pierś, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, kotlet, kotlety, mięso, sosy, ciasto, kurczak wędzony , kurczak z serem, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, sos do kurczaka, mięso duszone, ser biały, szybkie ciasto, łatwe ciasto

Inne przepisy z stajnia gołębie od kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.