Ptysie

Ptysie

Ptysie

A na deser ptysie 400 gr maki200 gr maslaszczypta soli2 szkl wody8 jajekMaslo rozpuszczamy w wodzie, dodajemy sol, zmniejszamy ogien I dodajemy make.Po ostudzeniu , wbijamy jajka I laczymy. Wyciskamy szpryca cukiernicza ptysie.Wkladamy do nagrzaego do 200 C piekarnika na ok 25 min Ubijamy smietane I wypelniamy chlodne ptysie.Smacznego I milego weekend czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Danusia, 14 października 2013 21:35:51

Wiem, że mam bujną wyobraźnię, ale ten PTYŚ, na pierwszym zdjęciu, tak jakoś mi się przygląda... Czy to tylko wrażenie... Edytko - super i pycha.

Edyta B, 14 października 2013 22:43:27

Tak I wola zjedz mnie Daniusiu :)

Danusia, 15 października 2013 02:30:36

No właśnie też tak pomyślałam :-)

Agnieszka kuchniamaryny, 2 czerwca 2014 12:51:19

wow..uwielbiam już wiem co zrobię dzieciakom na imprezkę :Pty je Edytko przekroiłaś na pół?ja wbiję szpryce i do środka wpuszcze,chyba wyjdzie?

Edyta B, 2 czerwca 2014 15:42:19

Tak, przekroilam na pol Agnieszko, ale mysle ze pomysl z szpryca jest rewelcyjny.