A na deser ptysie 400 gr maki200 gr maslaszczypta soli2 szkl wody8 jajekMaslo rozpuszczamy w wodzie, dodajemy sol, zmniejszamy ogien I dodajemy make.Po ostudzeniu , wbijamy jajka I laczymy. Wyciskamy szpryca cukiernicza ptysie.Wkladamy do nagrzaego do 200 C piekarnika na ok 25 min Ubijamy smietane I wypelniamy chlodne ptysie.Smacznego I milego weekend czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wiem, że mam bujną wyobraźnię, ale ten PTYŚ, na pierwszym zdjęciu, tak jakoś mi się przygląda... Czy to tylko wrażenie... Edytko - super i pycha.
wow..uwielbiam już wiem co zrobię dzieciakom na imprezkę :Pty je Edytko przekroiłaś na pół?ja wbiję szpryce i do środka wpuszcze,chyba wyjdzie?
Tak, przekroilam na pol Agnieszko, ale mysle ze pomysl z szpryca jest rewelcyjny.