Giżda non – uzbeckie lepioszki (placki) chlebowe

Giżda non – uzbeckie lepioszki (placki) chlebowe

Giżda non – uzbeckie lepioszki (placki) chlebowe

Przepis na : śniadanie

Dziś podzielę się prostym przepisem na pyszne uzbeckie placki chlebowe. Giżda non- to rodzaj pieczywa drożdżowego wypiekanego w tradycyjnych glinianych piecach „tandyr”, ale z piekarnika smakują prawie tak samo, jak z pieca. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Kto się skusi i spróbuje? Składniki: – 480g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 290ml ciepłej wody – 1 łyżeczka drożdży instant – 1 łyżeczka soli – sezam Mąkę przesiać do dużej miski, dodać drożdże i sól i w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Armine

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.