Ciasto dyniowe

Ciasto dyniowe

Ciasto dyniowe

Jesienią warto przygotować pyszności z udziałem dyni. Dynia pasuje nie tylko do dań obiadowych, ale również do ciast i deserów. W wypiekach najczęściej  wykorzystuje się puree z dyni. Dynię kroimy na ćwiartki, wydrążamy gniazda nasienne. Układamy ją w naczyniu żaroodpornym skórką do dołu i pieczemy w 180 stopniach około 40-50 minut (przed wyjęciem sprawdzamy nożykiem lub widelcem czy jest już miękka). Po wystudzeniu obieramy skórkę, a miąższ miksujemy na gładkie puree. Warto upiec większą ilość dyni, a na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojej kuchni

Autor

Paulina Kubasiak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, ciasto, lukier , tarta, czekolada, bułki, dania obiadowe, deser, desery, ciasteczka, ciasteczka z czekolada, ciasto ucierane , ciasta z masa, krem z dyni, bułki maślane, ciasta z kremami, ciasto z kremem

Inne przepisy z Smak mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.