Paprykarz z wędzoną makrelą

Paprykarz z wędzoną makrelą

Paprykarz z wędzoną makrelą

Dzisiaj propozycja na śniadanie lub kolację. Domowy paprykarz z wędzoną makrelą. Prosto, smacznie i aromatycznie. I co najważniejsze, wiemy, co jemy :) Składniki: 1 wędzona makrela 100 g ryżu 1 mała papryka czerwona 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 duże marchewki 1 niewielka pietruszka 80 g przecieru pomidorowego 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Makrelę obieramy ze skóry i rozdrabniamy. Dokładnie wyjmujemy wszystkie ości.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.