Jak zrobić najlepsze domowe frytki ? Smażone na oleju rzepakowym.

Jak zrobić najlepsze domowe frytki ? Smażone na oleju rzepakowym.

Jak zrobić najlepsze domowe frytki ? Smażone na oleju rzepakowym.

Dzisiaj opowiem jak robię tradycyjne, domowe, smażone frytki ziemniaczane. Będą złote, chrupiące i bardzo smaczne. Już widzę oburzenie na wielu twarzach bo przecież to tłuste, kaloryczne, niezdrowe ... Ale chyba nie znam nikogo kto nie lubiłby frytek. Przecież wiadomo, że nie jemy ich codziennie - u nas pojawiają się może ze 3 razy do roku a zjedzona od czasu do czasu porcja nas na pewno nie zabije. Wychodzę z założenia, że wszystko jest dla ludzi tylko trzeba znać umiar.Można iść na frytki do jakiegoś fast... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frytki, zdrowe przepisy, ziemniak, sosy, pieczenie, ziemniaki, zdrowe, przepisy z ziemniakami, ziemniaki na obiad, warzywa, fast food, obiad, pieczone ziemniaki, pyszne sosy, zdrowe warzywa, domowy obiad, zdrowe obiady

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
maddie, 3 czerwca 2014 12:18:30

Robię bardzo podobnie :)Całkowicie zgadzam się z tym, że 'wszystko jest dla ludzi tylko trzeba znać umiar' :)Co za dużo to nie zdrowo, pozdrawiam :)

Iza Kulińska, 3 czerwca 2014 13:22:18

ano właśnie, nie dajmy się zwariować :) Pozdrawiam !

*Nataleczka*, 3 czerwca 2014 13:54:51

ja czasami tez takie robię, domowe najlepsze :)

Justyś, 3 czerwca 2014 20:15:55

Spróbuję tę metodę, bo co jak co ale frytki prawie zawsze spierdziele :( Jak upiekę dam znać :) A i jeszcze pytanie gdzie można kupić taką siekaczkę do karbowanych frytek?

Iza Kulińska, 3 czerwca 2014 21:47:18

Justyś, tę krajarkę mam od bardzo wielu lat i nie jestem w stanie powiedzieć gdzie można ją kupić. Szukaj w sklepach z artykułami gospodarstwa domowego