Przepis na portobello faszerowane Portobello to nic innego jak bardzo duża, brązowa pieczarka o nieco intensywniejszym smaku. Przyrządzić ją można zarówno jak normalne pieczarki, ale bardzo ładnie prezentuję się w daniu w całości ze względu na ładne, duże kapelusze, stąd pomysł na nafaszerowanie kapeluszy portobello i zapieczenie ich w piekarniku. Wypróbujcie koniecznie ten przepis : Składniki na portobello faszerowane: 3- 4 pieczarki Portobello 2- 3 łyżki bułki tartej 2-3 łyżki posiekanej natki pietru... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Witajcie. Nazywam się Magdalena Nowicka i chciałabym zabrać Was w świat mojej kuchni. Gotowanie jest moją pasją – a od niedawna również pracą zawodową. Odkrycie we mnie zdolności kulinarnych zawdzięczam mojej szefowej – Pani Joasi, która otworzyła mi okno na światową kuchnię i zainspirowała do działania . Teraz z ogromną przyjemnością odkrywam nowe smaki i dzielę się nimi z domownikami i przyjaciółmi, a teraz również z Wami.
W Sezonowym Garnku znajdziecie przepisy zarówno najprostsze – jak i te bardzo pracochłonne. Bawcie się ze mną gotowaniem i pokochajcie swoją kuchnię na nowo. Czekam na Wasze opinie , przepisy i porady :)
„Przyjemność brzucha jest podstawą i korzeniem wszelkiego dobra.”
Epikur
Magdalena Nowicka