Włochy - Gnocchi z oliwą i szałwią (Gnocchi olio e salvia)

Włochy - Gnocchi z oliwą i szałwią (Gnocchi olio e salvia)

Włochy - Gnocchi z oliwą i szałwią (Gnocchi olio e salvia)

Jednym z najlepszych, ale i zarazem najprostszych sposobów na podanie gnocchi jest polanie ich roztopionym masłem z dodatkiem szałwii. My postanowiliśmy masło zastąpić oliwą i trzeba przyznać, że w tej wersji gnocchi są równie tłuściutkie, pyszne i komfortujące.  Składniki (6-7 porcji): - 1 kg ziemniaków  - 250 g mąki pszennej + trochę do podsypania - sól  - 9-10 sporych chlustów oliwy (dużo...!)  - 20-30 listków szałwii (świeże listki będą najlepsze)  - świeżo mielony pieprz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.