Przepis na : śniadanie
Podobno prawdziwi Szkoci jedzą owsiankę na wodzie z dodatkiem odrobiny soli, cukru lub whisky, uważając, że owsianka sama w sobie jest wystarczająco kremowa i do ugotowania jej nie potrzeba mleka. My jednak zdecydowanie bardziej wolimy owsiankę na mleku i to najlepiej z wieloma dodatkami, jak na przykład banany, masło orzechowe, czekolada, przetwory owocowe i orzechy. Tym razem pokusiliśmy się o owsiankę w nieco bardziej minimalistycznej formie - z dodatkiem whisky i syropu klonowego. O istnieniu owsianki z ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...