Rumunia - Duszona kapusta (Varză călită cu smântână)

Rumunia - Duszona kapusta (Varză călită cu smântână)

Rumunia - Duszona kapusta (Varză călită cu smântână)

Przepis na : obiad

Jak się kupi taki wielki głąb młodej kapusty, to ciężko później znaleźć dla niego zastosowanie... Z odsieczą przychodzi rumuńska duszona kapusta. Składniki (4 porcje): - ćwiartka młodej kapusty (zależnie od wielkości, można dać pół) - 1 cebula - 1 ząbek czosnku -2 marchewki - pół czerwonej papryki - mały słoiczek koncentratu pomidorowego - garść koperku, odrobina natki pietruszki - 4 łyżki kwaśnej śmietany - łyżka słodkiej papryki - sól, pieprz - 3 łyżki oleju Przygotowanie: 1) W sporym naczyniu rozgrzewamy olej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.