Peru - Ceviche z pieczarek (Ceviche de champiñones)

Peru - Ceviche z pieczarek (Ceviche de champiñones)

Peru - Ceviche z pieczarek (Ceviche de champiñones)

Ceviche to najczęściej marynowane w soku z limonki surowe owoce morza. Nie będzie jednak nietaktem zrobienie ceviche w wersji wegańskiej, z pieczarkami lub sercem palmy. Dzisiaj proponujemy ceviche de champiñones, czyli wersję pieczarkową. Składniki (4 porcje): - 4 bataty - 250 g pieczarek - 1 czerwona cebula  - sok z 6-7 limonek - garść posiekanych liści kolendry - 3 łyżki oliwy - chilli (do smaku, świeże lub suszone) - sól, pieprz Przygotowanie: 1) W garnku zagotowujemy wodę z solą. Bataty myjemy, ob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.