Niemcy - Apfelkücherl, czyli jabłka w piwnym cieście

Niemcy - Apfelkücherl, czyli jabłka w piwnym cieście

Niemcy - Apfelkücherl, czyli jabłka w piwnym cieście

Przepis na : śniadanie

Jedyną w zasadzie różnicą pomiędzy tymi i zwykłymi jabłkami w cieście, jest dodatek piwa w cieście. Tradycyjnie (tak mówią przepisy bawarskie) dodaje się piwo pszeniczne - Weißbier , ale można je nawet zastąpić wodą gazowaną (jeśli ktoś piwa nie pije).  Składniki (4 porcje, 12-16 sztuk, zależnie od wielkości jabłek): - 1 łyżka margaryny  - 100 g mąki (pół szklanki) - szczypta cukru - szczypta soli - 100 ml piwa (najlepiej pszenicznego)  - 6 łyżek mleka sojowego - 4 jabłka (najlepsze będą kwa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.