Pierwszy z serii hiszpańskich przepisów, czyli boczniaki smażone na oliwie z czosnkiem i natką pietruszki (Setas salteadas con ajo y perejil). Przepis bardzo prosty, ale, zdecydowanie warty uwagi. Składniki (2 porcje): - 3 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku - 300 g boczniaków - duży pęczek natki pietruszki - sól, pieprz Przygotowanie: 1) Na patelni rozgrzewamy oliwę i następnie szklimy pokrojony w kosteczkę czosnek. W międzyczasie boczniaki myjemy i (jeśli są dość duże) kroimy na pół. Następnie boczn... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...