Bośnia i Hercegowina - Gotowane jabłka faszerowane orzechami (Tufahije)

Bośnia i Hercegowina - Gotowane jabłka faszerowane orzechami (Tufahije)

Bośnia i Hercegowina - Gotowane jabłka faszerowane orzechami (Tufahije)

Przepis na : deser

Zdecydowanie ciężko było się zainteresować jedzeniem jabłek pod koniec lipca, gdy tyle pysznych owoców na sklepowych półkach. Ale udało się zmotywować i wyszło lepiej, niż się spodziewaliśmy!  Składniki (4 porcje=4 jabłka): - 4 jabłka (jakiekolwiek) - 30 g migdałów  - 45+5 g orzechów włoskich  - 50 ml mleka  - 1/3 szklanki cukru - 2 łyżki miodu - 2 łyżeczki soku z cytryny - odrobina bitej śmietany Przygotowanie: 1) W garnku, do którego zmieścimy później 4 jabłka, rozgrzewamy litr wody. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.