Bośnia i Hercegowina - Gotowane jabłka faszerowane orzechami (Tufahije)

Bośnia i Hercegowina - Gotowane jabłka faszerowane orzechami (Tufahije)

Bośnia i Hercegowina - Gotowane jabłka faszerowane orzechami (Tufahije)

Przepis na : deser

Zdecydowanie ciężko było się zainteresować jedzeniem jabłek pod koniec lipca, gdy tyle pysznych owoców na sklepowych półkach. Ale udało się zmotywować i wyszło lepiej, niż się spodziewaliśmy!  Składniki (4 porcje=4 jabłka): - 4 jabłka (jakiekolwiek) - 30 g migdałów  - 45+5 g orzechów włoskich  - 50 ml mleka  - 1/3 szklanki cukru - 2 łyżki miodu - 2 łyżeczki soku z cytryny - odrobina bitej śmietany Przygotowanie: 1) W garnku, do którego zmieścimy później 4 jabłka, rozgrzewamy litr wody. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.