Azerbejdżan - Jajecznica z pomidorami (Pomidor-Yumurta)

Azerbejdżan - Jajecznica z pomidorami (Pomidor-Yumurta)

Azerbejdżan - Jajecznica z pomidorami (Pomidor-Yumurta)

Przepis na : śniadanie

Nieodłącznym elementem azerbejdżańskiego śniadania jest jajecznica pomidorowa, chlebek tandir i oczywiście herbata. Wydaje się: jajecznica z pomidorami - banał, nic prostszego, ale jest tu kilka sztuczek, które sprawiają, że azerską jajecznicę chce się dosłownie jeść codziennie! Jest to zdecydowanie jedna z rzeczy, którą po prostu trzeba spróbować, będąc w Baku, a najlepszą serwują w restauracji Qaynana na starym mieście. Z racji, że sezon pomidorowy trwa w najlepsze, nic tylko korzystać. Oczywiście im lepsze i bard... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.