Kiszona czerwona kapusta

Kiszona czerwona kapusta

Kiszona czerwona kapusta

Kwaśna, ostra i słodka zarazem - taka jest czerwona kiszona kapusta. Zdecydowania inna niż kiszona zwykła, biała (na którą przepis jest już na blogu - TU ). Może sprawiają to dodatki - goździki, jałowiec, jabłka, śliwki, a może po prostu ma inny smak. Nie wiem, wiem jedynie, że jest niesamowicie smaczna i polecam ją jako surówkę do obiadu.  Z "Książki kucharskiej" Zofii Zawistowskiej. Przepis na kiszoną czerwoną kapustę: Składniki: 2 kg czerwonej kapusty 0,5 kg kwaśnych jabłek (można pół na pół ze śliwk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rodzinka w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

rodzinkawkuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, kapustą, śliwka, czerwona kapusta, kapusta kiszona, pierogi, surówka, kopytka, pierogi przepis, zrazy, przetwory, kaczki, obiad, kotlety, curry, sosy, kotlet, ananas, surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty, surówka z kiszonej kapusty

Inne przepisy z Rodzinka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.