Szynka i ser czyli Pršut i sir z Chorwacji

Szynka i ser czyli Pršut i sir z Chorwacji

Szynka i ser czyli Pršut i sir z Chorwacji

Szynka i ser Szynka i ser, czyli, Pršut i sir w Chorwacji a szczególnie w regionie Istrii to niemalże obowiązek przed posiłkiem.  Istryjska Szynka jest robiona z o skórowanej nogi wieprzowej, solonej na sucho w soli morskiej, doprawionej naturalnymi przyprawami, takimi jak czosnek, pieprz, rozmaryn czy liście laurowe, suszonej w wiatrach północnej Bury.  Szynka dojrzewa od 12 do 18 miesięcy, fantastycznie komponuje się z miejscowymi serami, oliwkami i świeżą bagietką, a to wszystko oczywiście pop... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję