Suflet czekoladowo – malinowy

Suflet czekoladowo – malinowy

Suflet czekoladowo – malinowy

Suflet czekoladowo – malinowy z bitą śmietaną i malinami. Suflet istnieje pewnie od bardzo, bardzo dawna, kiedy to mąkę, mleko, jajka i masło się ubijało w różne mikstury. Jednakże to francuskiemu kucharzowi, niejakiemu Vincentowi de la Chappelle, przypisuje się pierwsze wzmianki na temat sufletu, a było to w początkach XVIII wieku. Suflet czekoladowo – malinowy Antoine Beauvilliers sto lat później otworzył, jak to się mówiło – pierwszą wielką restaurację w Paryżu, jeśli nie na świecie. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.