Suflet czekoladowo – malinowy z bitą śmietaną i malinami. Suflet istnieje pewnie od bardzo, bardzo dawna, kiedy to mąkę, mleko, jajka i masło się ubijało w różne mikstury. Jednakże to francuskiemu kucharzowi, niejakiemu Vincentowi de la Chappelle, przypisuje się pierwsze wzmianki na temat sufletu, a było to w początkach XVIII wieku. Suflet czekoladowo – malinowy Antoine Beauvilliers sto lat później otworzył, jak to się mówiło – pierwszą wielką restaurację w Paryżu, jeśli nie na świecie. P... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...