Naleśniki z Ricottą i Cukinią

Naleśniki z Ricottą i Cukinią

Naleśniki z Ricottą i Cukinią

Naleśniki z Ricottą i Cukinią. W dzisiejszym poście mój drogi czytelniku — podglądaczu, chciałabym podzielić się z Tobą historią pochodzeniem i różnymi rodzajami włoskich naleśników z ricottą i cukinią. Choć naleśniki mogą wydawać się prostym, daniem to w kuchni włoskiej zostały one podniesione na zupełnie nowy poziom smaku i elegancji. Historia Naleśników z Ricottą i Cukinią Historia włoskich naleśników sięga daleko wstecz, a ich początki można odnaleźć w kulturze starożytnego Rzymu. Naleśniki zwane wtedy placenta by... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.