Bok Choy z Wołowiną po Chińsku Faceta w Kuchni

Bok Choy z Wołowiną po Chińsku Faceta w Kuchni

Bok Choy z Wołowiną po Chińsku Faceta w Kuchni

Bok Choy, uważany za jedno z najstarszych uprawianych warzyw na świecie, Bok choy w tłumaczeniu z kantońskiego oznacza „białe warzywo” i jest częstym składnikiem kuchni azjatyckiej. Bok choy jest znany pod wieloma różnymi nazwami ze względu na różne dialekty azjatyckie. Niektóre z najpopularniejszych nazw Bok choy to Bak choi, Pak choy, Pak choi, Siu Bok choy, Bok choi i Spoon cabbage. Bok choy, symbol dobrobytu i szczęścia, jest preferowany w kuchni azjatyckiej ze względu na swoją wszechstronność, stosowany zarówno w da... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.