Orientalna marynata z warzyw

Orientalna marynata z warzyw

Orientalna marynata z warzyw

Marynata z warzyw jest wegetariańską przystawką, której urok leży w egzotycznych przyprawach i niecodziennej kompozycji warzyw. Marynatę można trzymać w lodówce 2 tygodnie. Pasuje ona do potraw z ryb, oraz do zimnej pieczeni. Składniki na 3 słoiki o pojemności 600 ml. Składniki 150 g orzeszków ziemnych w łupinach 250 g różyczek brokułów 200 g białej kapusty 2 młode cebule razem ze szczypiorem 250 g marchwi 250 g małych gruntowych ogórków mango ( ok. 500 g ) 2 czerwone i zielone strąki chili 3 cebule 3 ząbki c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

brokuły, ogórki, warzywa, słoik, brokuł, kapustą, marynaty, ryby, orzechy, marchewka, przystawki, ryba, przetwory, czerwona kapusta, warzywa na patelnie, ryba w occie, ryby smażone

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.