Przepis na : obiad
Składniki: 8 średniej wielkości ogórków kiszonych 200 ml zalewy z kiszonych ogórków 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka ciecierzycy w zalewie (400 g) 5 średnich ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego 200 g śmietany 18% 3 listki laurowe 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu sól świeży koperek do posypania Sposób wykonania: W dużym garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Gdy zacznie się szklić dodajemy poszat... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...