Pulpety wieprzowe z młodą kapustą
Pulpety wieprzowe z młodą kapustą
Przepis na : obiad
Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka) pół główki młodej kapusty 1 sucha kajzerka (+ 0,5 szklanki mleka od jej naomczenia) 1 jajko 1 cebula garść świeżej kolendry 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka masła 0,5 litra przecieru pomidorowego sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso dokładnie myjemy i mielimy. Suchą kajzerkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do momentu aż cała nim przesiąknie. Do zmielonego mięsa dodajemy, jajko, odciśniętą kajzerkę, wyciśnięty czosnek, pokrojoną w kostkę cebul... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu
Warto przeczytać

Dieta kapuściana
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Autor
qpoprostu
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, mięso, zupa pomidorowa, sosy, pulpety, orzechy, mielone, wieprzowina, obiad, mięso mielone, sos pomidorowy, tani obiad, mięso duszone, sos mięsny, pulpety w sosie pomidorowym, dania mięsne
Inne przepisy z Qchnia po prostu
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję