Pasta jajeczna z wędliną i rzodkiewkami na kanapki

Pasta jajeczna z wędliną i rzodkiewkami na kanapki

Pasta jajeczna z wędliną i rzodkiewkami na kanapki

Przepis na : kolacja

  Składniki: 6 jajek 200 g szynki drobiowej 1 pęczek rzodkiewek 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz ziołowy do smaku Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Rzodkiewki kroimy na połówki, wędlinę kroimy na mniejsze kawałki. Do blendera wrzucamy wszystkie składniki pasty, miksujemy.  Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.