Pasta jajeczna z wędliną i rzodkiewkami na kanapki

Pasta jajeczna z wędliną i rzodkiewkami na kanapki

Pasta jajeczna z wędliną i rzodkiewkami na kanapki

Przepis na : śniadanie

  Składniki: 6 jajek 200 g szynki drobiowej 1 pęczek rzodkiewek 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz ziołowy do smaku Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Rzodkiewki kroimy na połówki, wędlinę kroimy na mniejsze kawałki. Do blendera wrzucamy wszystkie składniki pasty, miksujemy.  Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.