Przepis na : śniadanie
Składniki: 6 jajek 200 g szynki drobiowej 1 pęczek rzodkiewek 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz ziołowy do smaku Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Rzodkiewki kroimy na połówki, wędlinę kroimy na mniejsze kawałki. Do blendera wrzucamy wszystkie składniki pasty, miksujemy. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...