Składniki: około 1 kg grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki, maślaki) 2 nieduże cebule cukrowe 2 łyżki masła 1 łyżka oleju 2-3 łyżki poszatkowanej natki pietruszki sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Grzyby dokładnie czyścimy, a następnie delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą (nie moczymy). Na patelni rozgrzewamy olej razem z masłem. Wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy. Gdy cebula będzie szklista i lekko rumiana dodajemy pokrojone na nieduże kawałki grzyby (razem z ogonkami). Oprós... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...