Leśne grzyby smażone z cebulką

Leśne grzyby smażone z cebulką

Leśne grzyby smażone z cebulką

  Składniki: około 1 kg grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki, maślaki) 2 nieduże cebule cukrowe 2 łyżki masła 1 łyżka oleju 2-3 łyżki poszatkowanej natki pietruszki sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Grzyby dokładnie czyścimy, a następnie delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą (nie moczymy). Na patelni rozgrzewamy olej razem z masłem. Wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy. Gdy cebula będzie szklista i lekko rumiana dodajemy pokrojone na nieduże kawałki grzyby (razem z ogonkami). Oprós... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.