Przepis na : obiad
Składniki: 500 g mięsa z udźca kurczaka 500 g pieczarek 1/3 pora 200 g śmietany 18% 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki oleju pieprz ziołowa sól Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone w kostkę mięso kurczaka. Oprószamy je solą i pieprzem. Smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Po wysmażeniu mięso przekładamy do oddzielnego naczynia a na patelnię wrzucamy pokrojonego w paseczki pora oraz pokrojone w talarki pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu a... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...