Kapuśniak z chorizo

Kapuśniak z chorizo

Kapuśniak z chorizo

Przepis na : obiad

  Składniki: 500 g kiszonej kapusty 140 g chorizo 1 cebula 6 średnich ziemniaków 2 litry bulionu warzywnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka kuminu rzymskiego 2 łyżki oleju sól, pieprz posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: W dużym garnku podgrzewamy olej. Wrzucamy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, szklimy. Dodajmy pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo i obsmażamy ją razem z cebulą. Gdy cebula z chorizą będą rumiane wlewamy gorący bulion. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzuca... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.