Przepis na : kolacja
Składniki: 250 g makaronu świderki 200 g pomidorów suszonych w oleju 1 czerwona papryka 1 cebula 15 zielonych oliwek 15 czarnych oliwek 4 ząbki czosnku 100 g sera typu feta 3 łyżeczki suszonego oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy około 2 łyżek oleju z pomidorów i przesmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie szklista dodajemy do poszatkowany czosnek, oliwki oraz pokrojone w paski pomidory suszone i paprykę. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz ... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...