Preferujemy raczej tradycyjne potrawy na święta, ale postanowiłyśmy trochę poeksperymentować. Oto efekty naszej kulinarnej zabawy. Składniki na 6 szt. Na ciasto ok. 200g mąki ok. 400 ml mleka 2 jajka Na farsz humus kupny lub domowy (przepis poniżej) 140 g ciecierzyczy 30 ml oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia 25/ok.5 łyżeczek g pasty tahini 2 średnie ząbki czosnku przyprawy: kmin rzymski, czubryca czerwona ostra (cząber, papryka chilli, kozieradka, pieprz czarny, czosnek granulowany, cebula suszona, tymia...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.