Łosoś w porach i cieście francuskim

454
  • Łosoś w porach i cieście francuskim
  • Łosoś w porach i cieście francuskim

    Jak piątek to ryba.. ... ta jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu a smakuje i wygląda bardzo wykwintnie. Dlatego też jest świetna na przyjęcia dla gości lub też jako danie wigilijne. Słodkawy smak pora świetnie współgra z delikatnym smakiem łososia a nuta cytrusowa świetnie przełamuje smak dania. SKŁADNIKI: 400-500g łososia (w jednym kawałku) 2 łyżki masła klarowanego duży por korzeń pietruszki sól, pieprz czarny suszona natka pietruszki ¼ cytryny płat ciasta francuskiego żółtko jajka płatki papryki/mak/si... Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Pyry na Gaz

    Dodaj komentarz