Chleb litewski z powidłami jabłkowymi, siemieniem lnianym i kminkiem

Chleb litewski z powidłami jabłkowymi, siemieniem lnianym i kminkiem

Chleb litewski z powidłami jabłkowymi, siemieniem lnianym i kminkiem

Pomysł na wykorzystanie nadmiaru jabłek, które ostatnio dostałem, chleb litewski z powidłami jabłkowymi (domowej roboty), siemieniem lnianym i kminkiem. Mąki: żytnia T720/pszenna T650 (80/20) z czego 20% mąki żytniej zaparzone. Wyraźnie słodkawy (do ciasta idzie tu sporo powideł), z bardzo subtelną nutką kminku.  Na 1 bochenek z 450 g mąki, foremka 25x11 cm 10:00 Dzień pierwszy przed południem  Zaparka: 100 g mąka żytnia T720 2 g kminek 212 g woda wrzątek po wymieszaniu: 14 g słód żytni jasn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.