Racuszki ryżowo - cytrynowe.

Racuszki ryżowo - cytrynowe.

Racuszki ryżowo - cytrynowe.

Składniki : 1 szklanka mleka 1 szklanka ( 10 dkg ) płatków ryżowych  2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny olej do smażenia cukier puder do dekoracji Sposób wykonania :   M leko zagotuj, na wrzące mleko wsyp płatki ryżowe i gotuj ciągle mieszając około 3-4 minut, aż masa zgęstnieje. Odstaw pod przykryciem. Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj do masy ryżowej, wymieszaj. Wsyp startą skórkę cytry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.