Pieczeń rzymska czyli pieczeń z jajkiem

Pieczeń rzymska czyli pieczeń z jajkiem

Pieczeń rzymska czyli pieczeń z jajkiem

Przepis na : obiad

Wykwintne mięso to znakomity sposób na ucztę w najlepszym stylu. Rodzinne przyjęcie czy domowe spotkanie z przyjaciółmi – każdy powód jest dobry, żeby podać gościom coś pysznego. Pieczeń przyrządzona z mielonego mięsa to danie godne polecenia również dla osób dopiero rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem. Innym rodzajem tej receptury będzie pieczeń rzymska z jajkiem w środku. To danie ma także inną zaletę: sprawdzi się bowiem nie tylko podczas wspomnianej już mięsnej uczty, ale także na obiad czy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.