Hiszpańska paella marinera z owocami morza

Hiszpańska paella marinera  z owocami morza

Hiszpańska paella marinera z owocami morza

Ryżowa paella jest jednym z najsławniejszych dań kuchni hiszpańskiej. Niegdyś paella przygotowywana i spożywana w przerwie od ciężkiej pracy przez rolników z regionu Walencji. Walencja to region Hiszpanii położony nad Morzem Śródziemnym, słynący z żyznych upraw ryżowych i ogrodów cytrusowych. Rolnicy w przerwach od wymagającej pracy przygotowywali sycący ryż z łatwo dostępnymi regionalnie warzywami takimi jak fasola i papryka. Wraz z ryżem gotowano mięso królika oraz ślimaki, które z łatwością można było upol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.