Kiedy zostanie mi rosołu z dnia poprzedniego, a braknie klusek wtedy gotuję na nim kluski lane :)Tych składników starcza dla jednej osoby, na około 300 ml rosołu lub innej zupy np. pomidorowej. Zupa jest naprawdę gęsta :)Składniki : 1 łyżka mąki gryczanej 1 jajko sól Przygotowanie : Do garnuszka wbijamy jajko, wsypujemy mąkę oraz szczyptę soli - dokładnie ucieramy, a jeszcze lepiej miksujemy Do wrzącej zupy wlewamy cienką strużką masę mączno-jajeczną i delikatnie mieszamy Chwilę gotujemy, przelewamy do ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula