Przepis na : śniadanie
Muszę przyznać, że jeżeli chodzi o śniadanie praktycznie codziennie pojawiają się u mnie jajka w różnej postaci. To wszystko ze względu na to, że rozpoczynam dzień posiłkiem białkowo-tłuszczowym, a jajko jest moim zdaniem najbardziej uniwersalnym produktem, który można znaleźć w lodówce. Tym razem zamiast klasycznej jajecznicy, czy omletu, postanowiłem zapiec je z boczkiem i szczypiorkiem w kokilkach. Wystarczy 10 minut w piekarniku, aby przygotować smaczne i zdrowe śniadanie, które z pewnością was pozytyw... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...