Tarta wielkanocna z jajkami i białą kiełbasą

Tarta wielkanocna z jajkami i białą kiełbasą

Tarta wielkanocna z jajkami i białą kiełbasą

Chcielibyście zaskoczyć w Święta rodzinę? A może już po Wielkanocy zostaliście z zapasami kiełbasy i jajek? Tarta wielkanocna z jajkami z majonezem i białą kiełbasą to pyszne smaki zamknięte w jednym daniu. Taka tarta nie tylko znakomicie się prezentuje na stole, ale jest też wyjątkowo uniwersalna – pasuje na śniadanie, przystawkę czy kolację. Jest dobra na ciepło i równie smaczna na zimno. Jajka na tarcie warto przyozdobić majonezem – smakuje wtedy jeszcze lepiej. Ja jak zazwyczaj użyłam Majon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.