Dzikie drożdże. Pieczemy chleb część 3
Dzikie drożdże. Pieczemy chleb część 3
Zakwas - jak poskromić dzikie drożdże. Przeglądając różne strony internetowe doszłam do wniosku, że o zakwasie powiedziano już wszystko. Czasem można przeczytać, że produkcja dzikich drożdży- czyli zakwasu chlebowego to wyższa szkoła jazdy. Straszą pojęcia -hydracja, dokarmianie i zepsucie, tym czasem nie może być to znowu aż takie trudne skoro zajmowali się tym już w starożytnym Egipcie. Przedstaw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Autor
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, chleb na zakwasie, słoik, grzyby, drożdżowe, pieczywo, chleb na drożdżach , chleb mieszany, chleb razowy, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, szybkie ciasto
Inne przepisy z Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję