Dzikie drożdże. Pieczemy chleb część 3
Dzikie drożdże. Pieczemy chleb część 3
                             Zakwas - jak poskromić dzikie drożdże. Przeglądając różne strony internetowe doszłam do wniosku, że o zakwasie powiedziano już wszystko.  Czasem można przeczytać, że produkcja dzikich drożdży- czyli zakwasu chlebowego to wyższa szkoła jazdy. Straszą pojęcia -hydracja, dokarmianie i zepsucie, tym czasem nie może być to znowu aż takie trudne skoro zajmowali się tym już w starożytnym Egipcie.  Przedstaw... czytaj dalej...
            
     
        
 
                       Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
        
                       Autor
 Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

        
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, chleb na zakwasie, słoik, pieczywo, grzyby, drożdżowe, chleb na drożdżach , chleb mieszany, chleb razowy, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, szybkie ciasto
Inne przepisy z Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dodaj komentarz