Dzikie drożdże. Pieczemy chleb część 3
Dzikie drożdże. Pieczemy chleb część 3
Zakwas - jak poskromić dzikie drożdże. Przeglądając różne strony internetowe doszłam do wniosku, że o zakwasie powiedziano już wszystko. Czasem można przeczytać, że produkcja dzikich drożdży- czyli zakwasu chlebowego to wyższa szkoła jazdy. Straszą pojęcia -hydracja, dokarmianie i zepsucie, tym czasem nie może być to znowu aż takie trudne skoro zajmowali się tym już w starożytnym Egipcie. Przedstaw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Autor
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, chleb na zakwasie, słoik, grzyby, drożdżowe, pieczywo, chleb na drożdżach , chleb mieszany, chleb razowy, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, szybkie ciasto
Inne przepisy z Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dodaj komentarz