Przepis na : śniadanie
No i przyszła. Jesień oczywiście. Zdążyła już pokazać swoją ciemną stronę przyciągając za sobą gnane podmuchami arktycznego powietrza, ołowiane chmury niosące deszcz. Brr! Aura z dnia na dzień zmieniła się z ciepłej i słonecznej na prawdziwie jesienną i senną. Nie dość tego, w moim mieszkaniu jest zimno, bo sezon grzewczy jeszcze się nie zaczął i oprócz bluzy oplatam się kocem, popijam rozgrzewającą śliwkowo-cynamonową herbatkę z dodatkiem imbiru i podjadam pierwsze rozgrzewające potrawy i przekąski, takie jak pika... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...