Wiosna to dla mnie czas przebudzenia, nie tylko ze względu na budzącą się do życia po zimowym śnie przyrodę, ale również czas przebudzenia kulinarnego. Zawsze na wiosnę najwięcej piekę i gotuję, ale też eksperymentuję w kuchni. Kiedy na targowiskach pojawiają się pierwsze nowalijki, ja zawsze szukam rabarbaru. Ta pięknie zabarwiona roślina zawsze na wiosnę lądowała w moim domu w cieście drożdżowym lub w kompocie. Dlatego i tej wiosny nie mogło zabraknąć u mnie ciasta drożdżowego z prawdziwego zdarzenia. Poni... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...