Przepis na : śniadanie
Zielona shakshuka to kolejny wariant tego znanego dania, jakim są jajka zapiekane w duszonych warzywach. Najpopularniejszy to chyba shakshuka w sosie pomidorowo-paprykowym , ale inne są równie smaczne i warto ich spróbować. Pyszna, aromatyczna i bardzo sycąca sprawdzi się idealnie na śniadanie, ale również na obiad czy kolację. Zielona shakshuka może być podawana z różnego rodzaju dodatkami jak boczek, kiełbaski czy sery np. feta. Tutaj dzielę się z Wami podstawowym przepisem z jajkami. Składniki –...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...Mam na imię Ola i od 2013 roku jestem fanką LCHF i ketozy, dzięki którym udało mi się schudnąć 25 kg oraz odzyskać zdrowie. Ola la LCHF to blog o odżywianiu wg modelu LCHF (low carb high fat). Znajdziecie tu zatem wszelkie informacje na temat diet wysokotłuszczowych i niskowęglowodanowych takich jak LCHF, ketogeniczna czy optymalna.