ZIELONA SHAKSHUKA (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy)

ZIELONA SHAKSHUKA (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy)

Przepis na : śniadanie

Zielona shakshuka to kolejny wariant tego znanego dania, jakim są jajka zapiekane w duszonych warzywach. Najpopularniejszy to chyba shakshuka w sosie pomidorowo-paprykowym , ale inne są równie smaczne i warto ich spróbować. Pyszna, aromatyczna i bardzo sycąca sprawdzi się idealnie na śniadanie, ale również na obiad czy kolację. Zielona shakshuka może być podawana z różnego rodzaju dodatkami jak boczek, kiełbaski czy sery np. feta. Tutaj dzielę się z Wami podstawowym przepisem z jajkami. Składniki –...

Czytaj dalej na blogu Ola la LCHF

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Autor

Ola la LCHFOla la LCHF

Mam na imię Ola i od 2013 roku jestem fanką LCHF i ketozy, dzięki którym udało mi się schudnąć 25 kg oraz odzyskać zdrowie. Ola la LCHF to blog o odżywianiu wg modelu LCHF (low carb high fat). Znajdziecie tu zatem wszelkie informacje na temat diet wysokotłuszczowych i niskowęglowodanowych takich jak LCHF, ketogeniczna czy optymalna.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, dieta, cukinia, szpinak, obiad, boczek, kolacja, fit, bezglutenowe, mak, śniadanie

Inne przepisy z Ola la LCHF

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.