Przepis na : śniadanie
Składniki ( 2 porcje): 3 jabłka 2 łyżki cukru/ miodu , ja użyłam dietetycznego erytrytolu 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżeczka naturalnego kakao 300 g jogurtu naturalnego Przygotowanie: jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę, przełóż do garnka, duś na mały ogniu przez 5 minut następnie dodaj cukier/miód/słodzik, wymieszaj dokładnie i duś kolejne 2 minut na końcu dodaj kakao i żurawinę tak przygotowane jabłka układaj na przemian warstwami z jogurtem w szklance Smacznego! czytaj dalej...
Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.